Het game event van de Benelux: Firstlook Festival

Firstlook Festival is al tien jaar met afstand het grootste en populairste game-evenement van de Benelux. Twee dagen lang was de Jaarbeurs op 7 en 8 oktober 2017 in Utrecht  een groot digitaal pretpark, met de nieuwste games, merchandise, cosplay, e-sports en meer! Wat heeft Firstlook Festival met Shake2Day te maken? We wilden weten wat voor een levensstijl een gamer heeft … en zijn een beetje verdwaald en ondergedompeld van het Event.

 

 

Game event Firstlook Festival

 

 

Onze stagiaires Tom en Sam hadden er zin in: een dagje Utrecht, games kijken en uitproberen, een nieuwe wereld opsnuiven en een aantal interviews doen. Maar ze kwamen in een heel andere wereld terecht dan ze verwacht hadden.

 

Direct bij de binnenkomst werd het hun duidelijk: dit is niet alleen een game-event-festival maar ook een “wie-is-het-beste-verkleed-event”. Waanzin wat voor moeite de mensen zich maken. Meiden met harige staarten en kleurige pruiken, heel wat Mario’s & Luigi’s, Pikachu’s en andere game- en animé-figuren. Er zijn ook jongens met clownsmaskers en een tientallen andere voor hun onbekende personages. Eenmaal binnen is het een rollercoaster van emoties – dachten ze toch al veel te kennen van het gamen.

 

 

Game personage

 

 

Op zaterdag werden op het hoofdpodium verschillende game-battles gedaan, goodies werden het publiek ingegooid en er was zelfs een freestyle BMX-er die een show gaf.  Er vond een scala aan toffe activiteiten plaats zoals een Battlecon TrackMania Challenge waar prijzen gewonnen kunnen worden. Daarnaar hebben de mensen van Benelux Speedrunning Gathering een poging gewaagd tot een nieuw wereldrecord Speedrunning. Wat een gekke wereld!

 

Gamen en eten: Shake2Day op onderzoek

Hoe dan ook, Tom en Sam waren op de beurs om te werken! Ze hadden de opdracht antwoorden te vinden op de wereld ontwrichtende vraagstukken zoals wat eten deze mensen tijdens of naast het gamen, hebben ze al van futurefood meal replacement shakes gehoord en willen ze graag gezonder eten?

 

Hun eerste vraag: wie gamet eigenlijk? Zijn het alleen maar tieners en jonge volwassene? Wat ze zien zijn overwegend mannen, vaders, tieners. En hun leeftijd? Zoals verwacht meestal tussen 18-24 jaar, maar tot hun verbazing zijn er ook bijzonder veel mensen boven de 24 jaar die een heel bijzondere passie hebben voor deze hobby.

Gamen kost tijd. Eens in een heel ingewikkeld of spannend game verworven wordt heel snel de een of andere maaltijd overgeslagen. Het verrast ons dan ook niet dat op onze vraag “mis jij soms een belangrijke maaltijd?” 72 % met Ja antwoorden. Dat geeft ons te denken.

Als je dan geen tijd voor geregeld eten hebt – omdat je bezig bent met gamen – hoe zit het dan met de benodigde dagelijkse voedingsstoffen? 56 % gaven toe dat ze denken dat ze te weinig vitaminen en mineralen eten en ook niet op letten hoeveel eiwitten, vezel’s, omega’s en antioxidanten ze opnemen en 80 % zeggen dat ze nooit aan gedacht hebben gezonder te eten. Hier is echt werk aan de winkel! Attentie Gamers: jullie moeten leren gezonder te leven!

Wij dachten al – voor dat wij naar de beurs gingen – dat gamers vermoedelijk iets minder bezig zijn met gezonde boodschappen doen en gezond koken en dat alleen maar omdat ze simpelweg geen tijd hebben. Wij hebben gegokt dat ze wel maaltijd vervangene alternatieven kenden. Maar dit was toch niet zo. Het zijn maar 20 % van de door ons geïnterviewde mensen die al eerder van meal replacements en complete food hebben gehoord (maar nog niet gebruiken). Dus heel veel mensen die wij graag helpen om aan een gezonde levensstijl te komen!

Game enquete

 

Een game-controller in een hand en een shakebeker in de ander

En ja: iedereen wil gezond leven! Maar het liefst niets daarvoor doen. Wij kunnen special gamers natuurlijk niet voorschrijven in plaats van achter de computer te zitten een rondje buiten te gaan maar wij kunnen tenminste een gezonde alternatieve maaltijd aanbieden. In plaats van een voorraad aan pizza’s, friet en loempia’s voor in de vriezer te hebben kan je met een enkele shake binnen 1 minuut jouw lichaam en geest (en dat is natuurlijk niet te onderschatten) met 70 % omega 3&6, 70 % vitaminen, 50 % mineralen, 100 % antioxidanten, 30 % eiwitten en 30 % vezel’s  van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden aan voedingsstoffen verzorgen en elk gamer is zo zijn tegenstrijders qua fitheid een stap en misschien ook een overwinning vooruit! Hou Quality Time aan gamen over!

Hou Quality Time aan gamen over: een shake is binnen een minuut gefixt! Dus geen honger lijden.

Na zo’n enquête hadden natuurlijk Tom en Sam ook honger. In de foodcourt pakken ze een hamburger, die echt 6,25 € kost! En die was ook nog koud Op zoek naar de marketplace en nog meer eten lopen ze van hal naar hal, langs iedere eet- en drank etablissement. Gelukkig hebben ze Shake2Day Break mee en een zak shake die super gemakkelijk in de rugzak past. En een shake is binnen een minuut gefixt! Dus geen honger lijden.

 

Game Festival en Shake2Day

 

 

Voor de gepassioneerde gamers die een ongelooflijk tijdrovende hobby nagaan – gamen, costumen naaien (ze zijn soms maanden met een kostuum bezig – super knap en indrukwekkend) zullen die maaltijd vervangende shakes van Shake2Day een gezonde en gemakkelijke oplossing zijn voor hun gebrek aan een gezonde levensstijl.

 

Omdat het Game-Weekend was en het nu de nieuwe game-seizoen in gaat en alle nieuwe games uitgeprobeerd, en gespeeld werden, hebben wij een like – deel & winactie lopen. Voor de voetbal e-sports-fans loten wij FIFA 18 uit. Like onze facebook-pagina Shake2Day en deel onze actie om een kans te maken!

Één ding is zeker: Volgend jaar gaan wij met Shake2Day op de beurs staan om ons product aan de gamers voor te stellen! Een beetje meer breinfood om fit en concentreert te blijven kan jullie naar de overwinning leiden! Hopelijk zien we je daar. Wil je nu al meer weten over Shake2Day? Dan kijk eens op onze webshop www.Shake2Day.com.